80-talet

Igår var det 80-talsparty hemma hos vänninnan Cecilia. Vi träffades innan och köpte våra outfits och fixade inför den efterlängtade kvällen.

Jag fyndade rejält och hittade denna assnygga "jacka" på Lindex barnavdelning. Under den hade jag en vit tischa som jag lånade av Cecilia. Till detta hade jag ett par svarta tights som jag sprang in i när vi var på Lindex nummer två och kollade efter Cecilias klänning.

I ansiktet hade jag brun utan sol, så nu när ni sr mig kommer jag vara lite brunare än tidigare. Effekten var dock inte riktigt såå stark som jag velat, men i visst ljus ser jag numera mycket brun ut. Vitt nagellack som matchade tischan hade jag också. Till det hela hade jag ofta wayfarers. Håret fixade Cecilia. Det blev en mycket snygg 80-talsfrisyr, inspirerad av A Flock of Seagulls-mannen som ni ser nedan på bild.


Festen var mycket rolig och tog aldrig slut. Vi trodde vi fått ut de sista vid 6-snåret, men då visade det sig att FCZ-Robin låg och sov i Cecilias säng. Lustigt. Hoppas ni hade en lika lyckad fredagskväll.

PoK Cecilia

Popcirkus


Jag och vänninnan Olivia (till vänster på bilden) var på Debaser och såg lite populärmusik. Det hela slutade på ett mycket trevligt sätt då alla artisterna körde den underbara Bowielåten "Boys keep swinging". Jag tror att det var för att de visste att jag var i publiken. Vi försökte vara diskreta med vår närvaro men hamnade i rutan ändå. Jaja, så går det när man är känd.

PoK Cecilia

Busy women!

Hej alla cupcakes! Denna vecka så har jag och min medmoddebloggerska Cecilia varit väldigt busy. Medans min medmodebloggerska Cecilia har medverkat i TV så har jag följt modeveckan stenhårt!

POK Cecilia

Nyktrare

Tänkte bara säga lite snabbt att Cecilia Blankens var så himla fashion igår alltså. Jättesöt verkligen. Och bebisen fick nog nästan mer uppmärksamhet än Ylva (födelsedagsbarnet!). Så himla söt lilla Bonnie är. Jag vill ha henne.

PoK Cecilia

ojo

Läste precis andra Cecilias inlägg. Själv är man inte lika bitter. Det är fyllan/fyllehickan som gör det! Jag var iallafall på en privat fest med Cecilia Blankens. Det var bättre än Elle-galan kan jag säga. Uppdaterade medbloggarskan under kvällens gång, hopas hon fick smsen. Jag visste inte riktigt om det var rätt nummer och så. Det var iallafall mycket trevligt. En sån förebild hon är. bebisen var mycket söt också. Kommer säkerligen bli stor (HÖHÖ).

PoK Cecilia (jobbigt stt skriva).

här kommer det mest bittra modebloggsinlägget du troligtvis kommer att läsa någonsin.




"Men nu är det helg och i morgon ska jag konsumera mig lycklig!"

                                                  In my ass heller.

35 anledningar till varför man inte skulle ha shoppa den 24/1-09 om man är från förorten

1.
 Vädret suger.
2. Det regnar.
3. Bussen till stationen går inte försen om en timme.
4.  Man måste gå till stationen.
5. Vid stationen ligger frisören, där man måste klippa sig för ens hår ser ut som fan.
6.  Man måste vänta i 40 minuter till någon kan klippa en, medans man väntar får man höra den underbara ljudet av bortskämda barn som skriker medans man njuter av en 2 veckor gammal Hänt Extra.
7.  Man blir inte speciellt nöjd med resultatet, och man lovar sig själv att från och med nu kommer man alltid att klippa sig var 6 vecka för att hålla håret fräscht så man kan spara till riktigt långt hår. Men man vet så fort man kliver utanför dörren att man inte kommer komma dit föresen om ett halvår igen lagom tills att håret ser lika förjävligt ut återigen.
8.  Väl på tåget på väg mot staden kommer man fram till att man måste åka fram och tillbaka mellan två olika stadsdelar/öar för att alla affärer ligger så jäkla utspritt.
9.  Man hittar inte skorna man spanat in på H&M.
10. Man tittar in i en av H&Ms speglar och märker att man ser ut som en gammal tant/wow spelare i lila hemstickad mössa.
11.  Man hittar inte skorna man spanat in på Topshop.
12.  Alla skoaffärer i Gallerian passagen har samma fula stövlar/heels/ballerinas och andra skitskor. Man drabbas akut utav tillfällig sko-blindhet och av den anledningen så skostrejckar man mot alla 750-1250 krs stövletter. Och alla andra skor med för den delen.
13.  Man måste åka till söder för att gå på AA.
14.  Man går inte in på AA för att köpa ett basic vitt linne och tisha för man ser ut som en tant/wow spelare i lila hemstickad mössa. Det är ju en massa creddiga hipsters där som skrattar ihjäl sig vid åsynen utav en person som inte ingår i deras hippa umgängeskrets.
15.  Man går istället in på Gina Tricot och köper en vit basic tisha och linne för tvåhundrafemtio kroner. Man orkar inte prova dem. Anleding: man har för mycket kläder på sig.
16.  Man börjar känna av smärtorna i ryggen efter några timmars shopping på stan.
17.  Man blir arg för att man märker att Pärlshopen inte finns kvar. Om man ska köpa silverkedjor på stans andra Pärlshopen måste man bege sig till Sturegallerian.
18.  Man måste korsa typ halva söder för att köpa tofu.  
19.  Vinterskorna som man har på sig som man haft sen vintern -05 har börjat läcka och ena skon har typ vikt sig som ett bananskal.
20. Tofun väger typ ton och man känner riktigt hur ergonomiska fel man kommer få i framtiden med sin "shopping rygg".
21. Man måste bege sig till Norrmalm igen för att köpa semlor på ett speciellt fik med order från mor.
22. Man blir förbannad för att fiket säljer mini-semlor. Man måste ju ändå äta två för att bli mät. Man blir alltså lika fet.
23. Semlorna kostar 116 kr.
24. Man har nu puckelrygg pga shoppingkassarna.
25. Man missar precis tåget hem och får vänta 15 min på nästa.
26. Väl i centrum så går inte bussen försen om 20 minuter.
27. Man måste alltså gå hem.
28. Pga vädret så har snön förvandlats till is.
29. Man är Bambi på hal is.
30. Det börjar regna.
31. Snöret till semelkartongen går sönder.
32. Smärtan i ryggen tilltar.
33. Man snubblar nästan i en vattenpöl/isböl vid hockeyhallen.
34. Väl hemma märker man att Gina Tricot tishan och linnet är så gott som genomskinliga.
35. Man har bränt allt för mycket pengar utav lönen. Nästa kommer den 22/2.


Om någon valfri rik i modebloggerska skulle beskriva denna dag så skulle det kunna vara något i stil med:
"Åh äntligen löningshelg, vilket innebär shopping! Hittade allt som jag spanat, fatta lyckan alltså! Ikväll ska jag dansa järnet i mina nya heels. Tur bara att man kunde åka taxi mellan alla affärerna för vädret var ju inte det bästa... Jag firade iallafall med en mini-semla, mums mums! Visar alla mina nya inköp senare, xoxo!"

POK Cecilia


Dagens

Dagens Outfit, NOT!




De senaste dagarna så har jag och denna kvinna haft ett hetsigt bloggbråk med blod, svett och tårar. Dock bara IRL. Inte på våra bloggar. Men det värsta var när hon puttade mig vid skåpen i skolan så att jag crashlandade på våran coach idag. Det var fan lågt. 


Men nu är det helg och i morgon ska jag konsumera mig lycklig!


POK Cecilia
 

Dagens


Idag förberedde jag och Cecilia (vänninan, ej medbloggerskan!) hennes kommande 80-talsparty. Jag tillbringade hela kvällen i dessa wayfarers. Jag funderar på att skaffa ett par! Det är lite kaxigt sådär. Bra accessoar! Hade för övrigt på mig min Bowietröja som är köpt på Island och mina snygga Acne. Det var en bra dag.

PoK Cecilia

Fredagens dagens

Jag tänker inte be om ursäkt för att jag inte uppdaterat. Jag har varit en upptagen kvinna. Det blir så ibland.

Självklart är ni alla sugna på att se hur modet var nu i helgen så här kommer lite bilder från utekvällarnas utekväll.


Detta är min vännina Olivia, som kallar sig för Ollan när hon kommenterar denna blogg som hon följer helhjärtat. Hon hade på sig en rosa liten tröja som hon snott av sin syster, och en kjol som egentligen är ett linne. Mycket fashion att kunna använda klädesplaggen på många sätt! Eftersom det var 90's vi skulle till så drog hon till med denna snygga pose.


Jag hade inte riktigt en partyoutfit sådär men det löste jag med en massa accessoarer. Ett halsband designat och skapat av Ollan, ett örhänge, en ring och bronsfärgat nagellack. Linnet som ni ser på bild brukade vara ett av mina favoritlinnen, från HM, men har tyvärr tappat formen på senare dagar.

Som ni säkert ser på bilderna så var detta en mycket lyckad kväll.

PoK Cecilia

SRY för dålig uppdatering!

Sorry alla cupcakes för den dåliga uppdateringen!  Men jag har varit så himla busy på sistone alltså, bland annat har jag varit på ett fashionevent ikväll. Mer om det senare!


Tyvärr så blir det ingen fashion rapport från mig eller min medmodebloggerska Cecilia från ELLE-galan igår för någon har uppenbarligen glömt att skicka inbjudan till oss, eller så har den kommit bort hos posten!
SKANDAL är det ända man kan säga om det här. Jag menar jag och min medmodebloggerska Cecilia har ett uppdrag, att leverera bra/givande/inspirerande texter till våra 8-13 stadiga läsare (<3) och skriva om det senaste inom fashion. Vi har ett rykte att stå upp till, en uppgift. Jag och min medmodebloggerska Cecilia vill inte göra folk besvikna. Jag vet inte, men är det här tacken för att man har prenumererat på ELLE i två år?!




STYLEBYCECILIACECILIA ska minsann ha en egen STYLEBYCECILIACECILIA-ELLE-GALA!

POK Cecilia

Tröja

Idag gick jag i lite affärer när jag väntade på min kamrat som jag skulle latta med. Jag hittade en skitsnygg tröja på HM som jag tror att jag kommer köpa när jag får mitt nya bankkort. Hur den ser ut tänker jag inte berätta då ni säkert springer och köper den innan mig och det skulle jag inte klara av! Ni får vänta med att se den tills den är inköpt. Den är jäkligt fashion. Får cravings bara av att tänka på den. Har en bild i mobilen som jag bara inte kan sluta titta på.

PoK Cecilia

Det var tacky...

Jag vet att Tacky-Tuesday är slut och över för denna vecka, men nu kommer bilderna.


Varför laddas den upp som minatyr kanske du undrar? Jo för att detta är det första modebloggbilden som Victor tog, och direkt när han tog den tvingade jag honom att ta en ny (SKORNA VICTOR! mer uppifrån! Och så fixade jag posen). Men den nya blev det uppenbarligen nåt fel på så den finns inte! Så detta är min outfitbild från den första Tacky-Tuesdayen. Ganska fult, eller kanske bara typiskt tacky.


Hade iallafall på mig klänning från Gina som jag sa i måndags. En svart skjorta på det. Hemska strumpbyxor från HM eller nåt. Mina heta skor från det gyllene 70-talet. Mycket makeup, marlboro light och en tacky attityd.

PoK Cecilia

Ögonblicket alla väntat på...

Jag har beställt glasögon hos optikern. Det var ett svårt beslut. Vilken jäkla i-lands ångest man haft. Man vill ju liksom inte såra nån, blogg läsarna sa alternativ 2 medans folk IRL sa Latteglasögon nr 1. Snacka om pressure, sånna krav man har att stå upp till these days!

Men...


...Latteglasögonen nr 1 vann!
Med motivationen: Mer bär vänliga till det mesta outfits. Plus att man ser jäkligt smart ut i dem.



Philip i Latteglasögonen med en  Latte Macciato i handen, jag drack nånstans mellan 6-8 stycken Latte Macciato i fredags, jag rekomenderar ingen att göra detsamma.





Ska skaffa glasögon alternativ nr 2 någon gång i framtiden när ekonomin finns. Dessutom så vet jag inte om världen är redo för dem ännu...



POK Cecilia


Tacky Tuesday

Jag inför härmed Tacky Tuesday, vilket betyder att tacky är fashion, i alla fall på tisdagar. Då kan man passa på att ha på sig billiga klädesplagg och vara allmänt tacky. Jag ska ha på mig denna klänning som jag köpte för 98 kronor förra veckan. Gina tricot. Det kommer vara så himla tacky! Ni får se. Hoppas att fler hakar på trenden om tacky tuesday.


PoK Cecilia

Ny design

Bloggen har nu en tillfällig design som kanske iallafall är lite snyggare än den tidigare. Det hela är under utveckling. Det kommer bli så himla snyggt sen när det är färdigt.

PoK Cecilia

(Gästbloggaren är försenad...)

Gäst outfit!




POK Cecilia

Glasögon



När Cecilia tog med sina glasögon till skolan var jag ju tvungen att prova ett par, eller två, eller alla fyra. Det är ju nästan så att man fick lite cravings. Glasögon kan vara en sån snygg accessoar att det inte är klokt! Men jag har nog tyvärr ännu inte råd att både ha linser och glajjer om man säger så, och jag vill helst inte bara ha ett par glasögon utan ja kanske fyra eller fem så man kan variera sig. Variation är viktigt, annars känns det inte längre som en accessoar utan mer som ett ansiktsdrag! Det är iallafall så jag känner det.


Cecilia var iallafall riktigt fashion. Kolla in läpparna här. GAH.

PoK Cecilia

(Vi väntar med spänning på en gästande bloggare! Inlägget ska förmodligen komma nu i helgen!)

Dagens måltid


Eftersom det var första dagen tillbaka i skolan beslöt jag mig för att fira min överlevnad med ett restaurantbesök. Jag mötte upp Hanna på en till grek på söder och så åt jag en bruchetta som var mycket god. Till det passade det mycket bra med rödvin. Hanna, som redan ätit, drack ett glas vitt och vi hade trevligt sådär som vänninor har det. Speciellt trevligt är det alltid när man får rabatt på maten för att man är bloggkändis, men 10% är väl ändå lite lite? Jaja nästa gång blir det nog bättre. Iallafall så tänkte jag säga att det finns inte mycket som är mer fashion än att äta ute.

Något som möjligtvis skulle kunna slå det är Cecilia i sina glasögon nummer 1, som jag tycker är bäst. Jag vet att ni andra röstat på nummer två men ett är helt enkelt mer fashion och fungerar till fler outfits och passar helt enkelt mycket bra, enligt mig. Nummer två känns som om de begränsar vad Cecilia kan ha på sig och det vill vi inte! Eller inte jag iallafall.

PoK Cecilia

Glasögon

Optikerbesök brukar vara för mig som för många andras tandläkarbesök, fyllt med panik och skräck. Varför? Jo, för att jag HATAR och välja glasögon. Mitt huvud/ansikte passar inte i glasögon. Bara i typ barnglasögon. Det är för litet och babysize. Dessutom så kostar de ju så mycket så man får ju bara ångest av att se prislappen (Är det någon annan än jag som anser att man borde få glasögon/lins bidrag? Det är fett dyrt liksom, och jag har inte valt att ha synproblem, gah). 
Just därför har jag ju självklart haft privilegiet att ha synproblem sen jag var 6 bast.
Jag menar, jag har haft mina nuvarande glasögon sen 2002 (!) vilket inte är acceptabelt någonstans.

Men idag tog jag mig mod, och med hjälp utav optiken valde vi ut några glasögon som jag fick låna hem över några dagar. Nu är frågan, vilka ska man välja? 

Så alla kära läsare, vilka ska jag nu välja? Rösta i kommentarfältet vettja!




Glasögon nr 1 -  Latteglasögon nr 1






Glasögon nr 2 - Sthlmsk-mode-offer-Kleerup-hipster-smyg-tysk-glasögon






Glasögon nr 3 - Latteglasögon nr 2






Glasögon nr 4 - Club-Kids-glasögon (Hur ser man det? Jo, det finns inga glas i och man kan klösa sönder sina ögon)













Balsam-metoden

Jag har tyvärr inte tid att ta någon bild då jag måste springa till tvärbanan vilken sekund som helst, men jag tänkte bara säga att från och med nu kommer jag köra på balsam-metoden. Förhoppningsvis kommer detta ge mig ett underbart (underbarare) hår.

PoK Cecilia

Kvällens outfit


Nu ska jag röra mig ut till Mälarhöjden där jag ska träffa min vän Olivia. Vi ska mest vara hemma hos henne och chilla, typ baka kladdkaka och kolla på film, så därför har jag en ganska relaxed outfit för kvällen. Den bstår av mina nya acnejeans som jag redan pratat om, ett rött linne med lite spets och en skrynklig svart skjorta med uppkavlade ärmar. Fashion.

PoK Cecilia

(ja jag ska investera i en kamera men det var viktigare med jeans.)

Summer Heights High

I julklapp så fick jag förutom fashionprylar en serie vid namn Summer Heights High utav min storebror.
Det är en mockumentär, även kallat fiktiv dokumentär, om ett australiensk high school. Där får man följa privatskols flickan Ja'mie King, den oerhört självcentrerade dramaläraren Mr G samt the-bad-guy-byllying-breakdancer Jonah Takalua. Alla tre karaktärerna spelas utav, the one and only, Chris Lilley.

I egenskap utan modebloggare så lägger jag självkart allra först märke till att eleverna har skoluniform. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, kan nog vara fashion.
Ja'mie är självklart min favorit karaktär, hon har ju liksom så jäkla bra hår! I would like totally die to know what hair-products she use...
Dessutom så anordnar Ja'mie en fashion show, vilket jag naturligtvis bjuder här på bloggen, enjoy!




POK Cecilia

Dagens fynd


Idag köpte jag dessa snygga acnejeans för sådär 1300:-. Ni lär se mig använda dem mycket framöver, då jag absolut inte kommer ha råd att köpa mer kläder denna månad. Fast det kommer jag nog göra ändå, dum som jag är.

PoK Cecilia

Gott nytt år alla fashion kids!

2009 - året då allt kommer vara möjligt inom fashion. Och året du jag och min medbloggerska Cecilia tar STUDENTEN!


RSS 2.0