Accessoarer

Så jag har börjat fundera på det här med accessoarer. Accessoarer är faktiskt väldigt viktiga då de kan göra ens vardagsplagg personliga och festkläder spektakulära! Vad kan man ha egentligen och vad vill jag ha. Jag har ju allt som oftast en Prince i handen eller munnen, det är ett medvetet stilval! Men jag ska försöka sluta röka nu till det nya året så jag behöver ersätta cigaretten med något annat.

Örhängen
Jag har ju allitd min ring i vänsterörat som en sån där personlighetsgrej. Detta gör att örhängen inte riktigt är min grej då jag inte vill ha något i högeröra för då förlorar min ring sin betydelse.

Halsband
Jag brukar ha på mig en vanlig silverkejde utan berlock. Det känns dock för tråkigt och neutralt. Jag måste skaffa mig något ordentligt halsband som jag kan ha för att krydda till mina olika outfits.

Ringar
Detta är något som känns för feminint för mig om jag skulle ha kanske en klänning, men det skulle absolut fungera till byxor.

Hårspännen och frisyr
Jag har precis klippt mig så jag tycker att min frisyr fungerar bra, men jag har inte riktigt några variationer på den ännu. Här måste det utforskas!

Väska
Min väska är en gammal väska från HM med Ziggy-pilar i fodret. Jag gillar den men den börjar falla sönder nu och det passar i och för sig till vissa av mina looks liksom men jag måste nog köpa mig en eller flera nya väskor som passar bättre till den lite mer uppklädda jag.

Skor
Mina skor är jag väldigt nöjd med, det enda problemet med dem är att jag måste köpa nya skosnören för att göra dem extra fashion. Nu är det lite väl ihopslängt.

Skärp
Senast idag hittade jag ett nytt skärp! Här känner jag mig väldigt välutrustad! Jag har ett riktigt dyrt och stilrent skärp, ett ganska vanligt men ändå snyggt, och ett halvflummigt. Hur många flre kan man behöva?

Vantar och mössa
Själv har jag mina exlusiva smoking mittens och tycker inte att jag behöver några andra.

Vad kan man ha för fler utmärkande accessoarer?

PoK Cecilia

Modesläktingar

Jag har insett nu att mitt kall att bli modebloggare legat i luften ända sen Per gifte sig med Cecilia Blankens. Deras bröllop gjorde ju mig till nästan-släkting med inte en utan två typ kända modebloggerskor, Cecilia Blankens och Elin Kling! Jag följer numera deras bloggar och självklart köper jag fredagsbilagan till expressen varje vecka! Det är alltid spännande att få modetips av andra, speciellt när de nästan är släkt!

PoK Cecilia

Stilikon

Nu är klockan över midnatt så det är officiellt julafton. Jag hoppas verkligen att min syster köpt en Eddie Izzard-dvd till mig. Det finns få komiker med sådan stil alltså! Transvestiter har ofta väldigt bra smak och de kan ha på sig vad som helst! Jag blir avundsjuk och tänker att varför är inte jag transvestit?


Bara titta på honom. Det är inte många som klarar av att klä och sminka sig som honom utan att se slampig ut! Frågan som gör detta till fashion är, hur snor man en transvestits stil utan att se ut som en man eller en slampa?
Någon som försökt och lyckats?
Hur gjorde du?
Blev du en transvestit?


PoK Cecilia

PS! God jul! DS.

Nya Byxor

Hej alla små cupcakes! Nu sitter man här i stugan med laptopen i knät, myspysipysmys!
Köpte nya skipants igår, svarta ripcurl. Jag vill ju igentligen köra Victoria Beckham stilen i backen, det är ju de som känns fräscht liksom. Cravings! Det kan ju alla ni små cupcakes tänka på när ni funderar ut skii-outfit, Posh är verkligen en inspirations källa alltså.
Fast alla flickor små bör tänka på att inte se ut som dalkullor/pippi i backen och ha två flätor, det är inte fashion.


Funderar på att köpa svarta anon skii-glasögon, buy ot not buy?


p&k cecilia

Dagens outfit


Idag var jag på bio med min syster. Vi såg den fina tyska filmen die Welle. Jag gillar tyska filmer då jag gillar det tyska språket, ni vet "Mein Führer"och så vidare. Nej nu ver jag dum, men de sa faktiskt så i filmen! Jag hade på mig min somriga söta klänning från HM. Jag ser lite ut att vara fem år gammal när jag har på mig denna men det är en del av charmen. Det är jobbigt att det är vinter, jag vill ha på mig den här klänningen jämt! Skärpet jag har till fick jag med en annan klänning som jag köpte på HM i Berlin. Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliten men har man bara sin mobil att ta kort med så blir det såhär.



När jag kom hem från bion klippte jag håret och det blev ju faktiskt ganska bra, även om inte heller denna bild blev snygg. Jag har bytt luggsida! Spännande, eller hur? Det enda jobbiga med att klippa sig själv är att man aldrig riktigt vet hur det ser ut bakifrån. Jag har inga bra speglar så jag kör på känsel. Men det är gratis och blir oftast som jag vill så det är helt klart värt det.

PoK Cecilia

electro lila nagelack



Vad tycker vi om electro lila nagelack?

PÅ eller AV
BOWIE eller BROLLE
CRAVINGS eller HAT


p&k cecilia

Biljettkontrollanten

Idag när jag åkte med tvärbanan tog det inte lång stund innan jag märkte att biljettkontrollanten hade ett par knallorangea gympaskor på fötterna. Det var ju inte direkt fashion men jag tycker det är ett mycket bra initiativ. Har man tråkiga jobbkläder så måste man faktiskt krydda med något, annars är man sitt jobb och inte sig själv. Så jag uppmanar härmed alla som arbetar med ett yrke som kräver speciella kläder att ha någon personlig accessoar för att göra det hela mer uthärdligt. Det vore ju då självklart bäst om det var fashion, men om inte så har du iallafall försökt och det uppskattas enormt.

Mindre fashion är pungen som sticker fram i vår skolkatalog...

PoK Cecilia

MQ

Jag tänkte säga redan från början nu att jag bojkottar MQ på grund av den hemska reklamen de hade för ett tag sedan. Ni vet den där Brolle Jr sjöng Bowies låt fashion. Så om jag någon gång i framtiden skriver att jag köpte något på MQ så måste jag straffas. Hur vet jag inte. Det får vi se då.

Kan inte alla bara provköra en massa Fordfiestas och få presentkort som man sen inte använder i ren protest. Det vore roligt tror jag.

PoK Cecilia

Hallå där.

Jag (Cecilia) alltså inte Cecilia som skrev de två förra inläggen eller den Cecilia som andra Cecilia syftade på i föregående inlägg, är  Cecilias Medbloggerska!
Vill självklart påpeka att min medbloggerska Cecilia har mycket bra uppfattning om att Uggs är Brolle och smoking mittens är Bowie, även om jag Cecilia inte behöver använda smoking mittens då jag ikke röker. Men de är fina ändå. 

Sen så vill jag gratulera oss Cecilior för att vi har haft 9 UNIKA besökare första dagen. Grattis.
Ska försöka lägga in några DAGENS OUTFIT då jag står i min spegel och fotar med blixt. Sånna bilder är så mycket mer interessanta att kolla på liksom. Även fota vad jag och Cecilia fick för vegitarisk mat i skolan ibland.

För övrigt så var dagen ganska händelserik, bland annat så fick jag en ananas när jag vikarierade på Matildas jobb.

p&k

Smoking mittens


Min vän Cecilia, inte min medbloggerska nej utan en tredje Cecilia, jag vet det är rörigt, men hon gav mig iallafall ett par smoking mittens. De är från suckUK och är kanske inte särskillt fashion. Men jag säger som de Uggsbärande människorna att de är väldigt varma och ganska söta. Tycker ni inte? Väldigt praktiska såhär i kylan. Det tar några sekunder extra att få cigaretten (prince) på plats och sen är det bara att röka. Tekniken för hur man tänder och fimpar infinner sig snabbt. Smoking mittens, så mycket mer Bowie än Uggs.

PoK Cecilia

Style by Cecilia

Stylebyceciliacecilia är som ni kanske anar en modeblogg, som kommer hållas igång av mig (Cecilia!) och min klasskamrat (Cecilia!). Jag vet inte om vi har tänkt gå in på några närmare presentationer, så jag skippar det för tillfället.


När man är i Berlin krävs det inte så mycket för att folk ska vända sig om och skrika "Fashion" efter en. Här har jag på mig en lilasvart klänning från H&M, en grå höstjacka från KappAhl (Nej det är inte bara tanter som handlar där, ibland har de fashion! Testa!), en schal som jag fått i present för två år sedan och så håller jag självfallet en Prince i höger hand. Där stod jag utanför dörren till Bowies gamla lägenhet och det kändes väldigt Bowie, om jag får säga det själv.

PoK Cecilia

RSS 2.0